28 okt. 2008

Tacopaj

Tacopaj

Pajdeg
2½ dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1½ tsk salt
50g margarin
1½ dl mjölk

Blanda ingredienserna och tryck ut i en smord form, nagga med en gaffel. Förgrädda i 250 grader i 5 min (inte ett måste, men blir lite knaprigare så).

Fyllning 1
500 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl vatten

Bryn köttfärsen , tillsätt kryddmix och vatten.
Häll färsen på pajdegen.

Fyllning 2
4 hackade tomater
2-4 pepperoni
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och bred över fyllning 1 som redan ligger på pajdegen.
Grädda i ugn på 250 grader i 10-15 min.

Raggmunk

Raggmunk 4 port

5 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
½ dl dinkelmjöl
1 tsk salt
2 ägg
8 medelstora potatisar
smör att steka i

Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en klumpfri smet.
Riv potatisen och ha i potatisen i smeten.
Stek på medelvarm värme.

servera med lingonsyl och eventuellt bacon

27 okt. 2008

Tacopaj

Tacopaj


Pajdeg:


2 ½ dl vetemjöl

1 dl Dinkelmjöl (alt. grahamsmjöl el rågsikt)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

50g margarin

1½ dl mjölk


Blanda alla ingredienser och tryck ut i den smorda formen, nagga med en gaffel.
Förgrädda 5 min 250 grader


Fyllning 1

1 hackad gul lök

500 g köttfärs

1 påse taco kryddmix

1 dl vatten


Bryn löken tillsammans med köttfärsen, tillsätt kryddmix och vatten.
Bred fyllning 1 på pajdegen.


Fyllning 2

4 hackade tomater

2-4 hackade pepperoni

1-2 dl fryst majs

2 dl lätt creme fraiche

4 msk lätt majonäs

1 krm vitpeppar

2 dl riven ost


Blanda fyllning 2 och bred över fyllninging 1 som redan ligger på pajdegen.


Grädda 250 grader i 10-15 min