21 jan. 2009

Baconinlindad Pangasius

Baconinlindad Pangasius
ca 400g Pangasius (annan vit fisk går också bra)
salt och peppar
1 pkt bacon
ca 5 cm purjolök
1 tomat

Salta och peppra fisken. Linda bacon runt fisken och lägg i en form.
Strimla purjolök och strö över fisken. Skiva tomat och lägg även det på fisken.
Stek i ugn på 225 grader i ca 30 min.
Servera med potatismos.

19 jan. 2009

Potatis och skinkgratäng

Potatis och skinkgratäng
Hade lite julskinka över, så igår tillagades en mycket god Potatis och skinkgratäng.

8-10 potatisar
1-3 morötter
400-500g skinka, kassler el dyl.
1 gul lök
Svartpeppar och salt
2,5 - 5 dl matlagningsgrädde
Riven ost

Ugn 225 grader

Skala och riv potatisen och morötterna i matberedaren. Strimla skinkan och skiva löken till ringar. Smörj en långpanna
Varva potatis, morot, peppar och salt, lök, skinka, morot, potatis, peppar och salt... Häll på matlagningsgrädden.
Grädda i ugn i ca 20-30 min, ta ut formen och strö på osten, grädda ytterligare 20-30 min.

13 jan. 2009

Enkel och god Fiskbiff

Enkla och goda fiskbiffar!

400-600g vit fisk ( t. ex. Pangasius el Alaska Pollock)
½-1 dl Creme fraiche
1 ägg
½ frysta kryddor ( tex persilja el provencaliska kryddor)
Sambal Oelek efter smak
salt och peppar.

Mixa alla ingredienser i matberedare så det blir väl blandat. Forma smeten till biffar och stek i stekpanna.
Använd creme fraichen som blev över, med att blanda i boston gurka eller vad du vill!
Servera med potatis mos och citronskiva.