13 aug. 2009

Mumsiga Marängtårtan!




Botten:
3 ägg
2 äggulor (vitorna ska i en annan bunke)
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Vispa ägg, äggulor och socker pösigt och luftigt.
Tillsätt vetemjöl och bakpulver, rör försiktigt till en jämn smet.
Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper.

Maräng:
2 äggvitor
2 dl socker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa försiktigt i lite socker i taget.
Bred marängsmeten över den andra smeten, försök täcka hela den undre smeten.
Grädda i ugn på 175 grader tills marängen ser fin ut, ca 15 minuter.

När tårtan har svalnat, dela den i två lika stora delar, bred ett lager grädde på den ena samt strö över valfri fyllning, jag rekommenderar bär, tårtan är rätt söt i sig, så det är gott med bär. Lägg på den andra tårtdelen och garnera valfritt exempelvis med bär och chokladsås.